Zbog štrajka u Lufthansi otkazano 140 letova

Foto: Guliver image/Getty images

OKO 140 letova je otkazano u srijedu iz Muenchena prema gradovima unutar Njemačke i ostalom dijelu Europe radi štrajka pilota njemačke zrakoplovne agencije Lufthansa, što je pogodilo oko 15.300 putnika, rekao je glasnogovornik tvrtke.

"Povećali smo broj otkazanih letova, kako bi imali zrakoplove i ekipe tamo gdje ćemo ih trebati nakon što se štrajk završi, da bi što prije imali normalni promet", precizira isti izvor. Kompanija je objavila u utorak obustavu 110 letova.

Međukontinentalni letovi iz Muenchena nisu zahvaćeni štrajkom, dodao je taj glasnogovornik.

"Sada informiramo i upućujemo naše putnike", nastavio je i precizirao da je Lufthansa poslala oko 8.000 sms poruka i mailova svojim klijentima nakon najave štrajka kako bi se izbjegao kaos u zračnoj luci.

Sindikat njemačkih pilota Cockpit je najavio u utorak novi štrajk, treći u deset dana na letovima iz zračne luke Muenchena u srijedu između 10 i 18 sati.

Nakon što krajem kolovoza nisu uspjeli pregovori s upravom o uvjetima odlaska u prijevremenu mirovnu za pilote tvrtke, sindikat je već organizirao dva štrajka.

U petak navečer kompanija je otkazala više od 200 letova u Njemačkoj i Europi, čime je bilo zahvaćeno oko 26.000 putnika.

Ranije tijekom godine, početkom travnja, trodnevni štrajk pilota Lufthanse je doveo do otkazivanja više tisuća letova i stajao je tu kompaniju oko 60 milijuna eura.

Pročitajte više