Zbog tragedije kod Hong Konga privedeno šest osoba: U sudaru brodova 37 mrtvih i stotine ozlijeđenih

TEŠKA pomorska nesreća dogodila se u vodama Hong Konga, kod otoka Lamma, kada je došlo do sudara putničkog broda i trajekta, u kojemu je poginulo 37 osoba, dok ih je stotinu ozlijeđeno, javlja AFP. Na mjestu nesreće poginulo je 28 osoba, dok ih je još devet preminulo naknadno u bolnici. Hongkonška policija uhitila je šest članova posade putničkog broda i trajekta pod sumnjom da su nepažnjom uzrokovali nesreću.

U trenutku nesreće na putničkom se brodu nalazio više od 130 osoba, a brod je nakon sudara u potpunosti potonuo. Putnici su s broda planirali gledati spektakularan vatromet koji je trebao biti organiziran u povodu obilježavanja nacionalnog praznika. Usprkos brzoj intervenciji vatrogasaca i spasilačkih službi, koje su na mjesto nesreće stigli u roku od pola sata, za 37 putnika to je ipak bilo prekasno.

"Brod je potonuo u roku od 10 minuta. Morali smo čekati barem 20 minuta prije nego što smo spašeni", rekao je jedan preživjeli.

Među poginulima je petero djece. Više od stotinu ljudi prebačeno je u bolnicu, od kojih je devetero pretrpjelo teške ozljede ili su u kritičnom stanju, priopćile su vlasti.

Prema informacijama vatrogasnih službi, putnički je brod potonuo ubrzo nakon sudara s trajektom. Na brodu je zavladala panika, a budući da je posvuda bio mrak spasioci su vrlo teško koordinirali akciju spašavanja. Ovo je najteža pomorska nesreća u Hong Kongu od 1971. godine, kada je u potonuću trajekta između Hong Konga i Macaua poginulo 88 osoba.

Pročitajte više