Zelena stranka: Najgore nas tek čeka, stiže afrikanizacija Hrvatske!

ČLANOVI Zelene stranke oštro su kritizirali poteze Vlade Zorana Milanovića bezane za realizaciju projekata TE Plomin i HE Ombla.

"Smatramo da je davanje pozitivne ocjene vezano uz utjecaj na okoliš što znači i zeleno svjetlo za realizaciju projekta Plomin naznaka da će hrvatska postati plodno tlo za realizaciju projekata upitne ekološke vrijednosti.

Događa se upravo ono čega smo se bojali, a to je da će se pod izlikom nužnosti realizacije gospodarskih projekata realizirati oni ekološki loši, dok oni dobri u širokom luku zaobilaze našu zemlju. Ukoliko su golf, Ombla i Plomin jedino što ova vlada ima za ponuditi, onda je jasno da je hrvatska ekonomija postala sinonim za afirikanizaciju, tj. nužnost prihvaćanja bilo čega da njeni građani ne bi bili gladni.

Velike priče o stranim ulaganjima svode se na one projekte kojih se SDP odricao u svojoj predizbornoj kampanji i planu 21. Očito je da je to važilo samo do zatvaranja birališta i da možemo očekivati realizaciju svih onih ekološki upitnih projekata koje je najavljivao HDZ i zbog kojih je dijelom  izgubio vlast. Očito da će najgore tek doći", kažu iz Zelene stranke.

Pročitajte više