Željko Rogošić dobio godišnju nagradu HRT-a

Foto: Ronald Goršić / Cropix

ŽELJKO ROGOŠIĆ dobio je godišnju nagradu HRT-a za "osobiti doprinos u televizijskom programu". Rogošić je nagradu za dokumentarni serijal "Libar Miljenka Smoje" podijelio s Darkom Halapijom.

Nagradu je Rogošić dobio istoga dana kada se na Sjednici povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa moglo čuti da Povjerenstvo razmatra pokretanje postupka protiv Gorana Radmana zbog imenovanja Rogošića za glavnog urednika prvog programa HTV-a.

Rogošić je, kao što smo već pisali, Radmanov kum, a imenovan je usprkos protivljenju novinara i kreativnog osoblja. Također, naknadno je otkriveno da je Rogošić falsificirao pojedine detalje u svojoj biografiji.

Radman: HRT mora biti važan element pomoći društvu

Povodom Dana HRT-a na Prisavlju su podijeljene godišnje nagrade javne televizije. Nagradu za životno djelo "Ivan Šibl" dobili su Jadran Marinković za radijsku djelatnost i Velimir Đuretić za televizijsku djelatnost. Nagradu "Joško Martinović" za najbolju reportažu dobila je Mirna Dvorščak za reportažu "Vozi, vari, kreira i svira".

Nagradu za doprinos u televizijskom programu dobili su i Robert Brkić za instalaciju opreme i emitiranje programa iz olimpijskog studija u Londonu, Dario Iričanin za dizajnersko rješenje HTV-a 3 i HTV-a 4 te Mario Britvić za dokumentarni serijal "Kič".

Reporterka Anka Bilić Keserović nagrađena je za dokumentarni film "I ružičasto je crno". Redatelj i scenarist Miro Branković nagradu je primio za dokumentarni serijal "U potrazi za Markom Polom".

"Ovaj entuzijazam, zadovoljstvo i osjećaj vrijednosti koji naši djelatnici daju svemu što rade, želio bih to vratiti HRT-u. Istodobno, naši tehnološki, informacijski i ostali izazovi na HRT-u danas su ogromni. Ali najveći izazov leži u tome da mobiliziramo sve ono što u kući imamo, prije svega ljude, kako bi mogli zakoračiti u budućnost te da budemo jedan važan element pomoći društvu", rekao je Goran Radman na ceremoniji povodom obilježavanja 87. godišnjice Hrvatskog radija i 57. godišnjice Hrvatske televizije.

Pročitajte više