Zinka Bardić demantira "bezočnog Indexovog autora"

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

PREMIJEROVA savjetnika i direktorica Madison Consultinga Indexu je poslala Zahtjev za ispravkom povodom objavljenog članka na Indexu "Zinka Bardić - glava Milanovićeve hobotnice", koji objavljujemo u cijelosti:

"Sukladno Zakonu o medijima tražim da na istom prostoru objavite sljedeći

ISPRAVAK

Netočne su sve tvrdnje u tekstu budući se ja uopće ne bavim lobiranjem, već odnosima s javnošću, odnosno medijima.

Redom i konkretno:

Netočno je i više puta demantirano na vašem portalu da Vlada ili ja osobno imamo ikakve veze s dozvolama koje je IKEA sukladno zakonima dobila za izgradnju robne kuće. Naime, dozvole izdaje Županija, a ne Vlada. Uzgred, ako baš hoćete, u Zagrebačkoj je županiji na vlasti HSS.

Nadalje, o nabavci vojnih aviona uopće ne odlučuje Vlada. Ostalo je sve poznato.

Jednako tako, netočno je da imam ikakve veze s konzorcijem Erste Group Bank, Deloitte Savjetodavne usluge i Wolf Theiss Rechtsanwälte, koji je pobijedio na javnom natječaju za monetizaciju autocesta. Naime, niti poznajem ikoga iz odabranog konzorcija niti članove Povjerenstvo koje su javno i transparentno odlučivale o tom natječaju.

Još manje imam veze s kreditom koji je podigao Zoran Milanović za kupovinu stana. Ako vas baš zanima, moj stambeni kredit je u RBA i ni po čemu se ne razlikuje od kredita bilo kojeg građanina RH.

Nebulozna je pak tvrdnja da Vlada nije reagirala na najavu spajanja iNovina i Tiska. Jednostavno, što govori o autorovom elementarnom neznanju i neinformiranosti, o toj integraciji odlučuje Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja koja je neovisna agencija i nema nikakve veze s Vladom. A kao što je poznato iz jednostavne pretrage hrvatskog tiska, odluka je na AZTN-u.

Ispod razine je uopće komentirati tvrdnje da imam ikakve veze s odlukom o stopi PDV-a na dnevne novine, a posebice da sam eto baš ja na tome inzistirala.

Netočno je također da imam organiziranu mrežu pouzdanika po medijima jer se uopće ne bavim operativnim komuniciranjem s novinarima. To je posao glasnogovornice Vlade. Također, s Gradom Rijekom nemam nikakav ugovor već godinama. I to je bilo jednostavno provjerljivo, ali zašto se baviti činjenicama kad one samo kompliciraju tekst.

I na kraju, bezočni autor upliće u svoj tekst i mog parnera za kojeg navodi potpune besmislice. Predrag Ličina nikada u životu nije napravio niti jedan radijski jingle. Nikada, ali baš nikada nije bio nikakav zaposlenik HTV-a a posebno ne nekakav pomoćnik redatelja, niti je ikada snimio nekakav kratkometražni dokumentarac "o mladima" kako autor lupeta. Što se tiče serijala "Nedjeljom ujutro, subotom uvečer", njega je producentska kuća Kinorama dobila na javnom i transparentnom natječaju na HTV-u i to još 2011. godine. Ličina u toj producentskoj kući nema nikakve vlasničke udjele, već je redatelj i scenarist. Dakle, da utvrdimo jednostavnim jezikom: odabir serije na natječaju zaključen je u doba HDZ-ove Vlade, debelo prije nego je SDP pobijedio na parlamentarnim izborima.

I zaključno, ovaj tekst dakle ne sadrži niti jednu jedinu točnu informaciju i jedina mu je svrhu klevetanje koje s novinarstvom, odnosno činjenicama nema nikakve veze.

Zinka Bardić"

> Zinka Bardić traži 120.000 kuna za "duševne boli, nemir i nesanicu"

Pročitajte više