Živ zakopan: Muškarac sa Šri Lanke umro u pokušaju rušenja rekorda

MUŠKARAC sa Šri Lanke preminuo je pokušavajući srušiti rekord u vremenu provedenom pod zemljom, priopćila je tamošnja policija.

24-godišnji Janaka Basnayake protekli se vikend u Kantaleu, gradu oko 220 kilometara udaljenom od glavnog grada Šri Lanke Colomba, smjestio u jarak, koji je zatim prekriven daskama i zakopan uz pomoć obitelji i prijatelja. Lokalni mediji prenijeli su kako je jarak bio dubok oko tri metra.

Basnayake je zakopan u subotu oko 9.30 po lokalnom vremenu, a kada je nešto više od šest sati kasnije izvađen na površinu, u 16 sati, bio je bez svijesti. Prevezen je u bolnicu u kojoj je proglašena njegova smrt.

Liječnik D.G. Costa rekao je kako obdukcijom nije utvrđen točan uzrok smrti mladog muškarca, stoga će se provesti detaljnija medicinska istraga.

Majka 24-godišnjaka, L.D. Leelawathi rekla je kako je njezin sin još od djetinjstva uživao u neobičnim "avanturama", prema kojima je razvio strast gledajući brojne filmove.

Policija je priopćila kako Basnayake bio pripadnik Civilnih obrambenih snaga, policijske jedinice koja je sudjelovala u 25-godišnjem građanskom ratu.

Lokalni list Lankadeepa prenio je kako je Basnayake već bio zakopan u dva prijašnja navrata, te je prvi put pod zemljom proveo dva i pol, a drugi put šest sati.

Zasad ostaje nejasno da li je svjetski rekord u toj kategoriji uopće zabilježen.

Pročitajte više