Život su joj spasili hrvatski građani velikog srca: Ovako danas izgleda Stephanie Milda!

Screenshot: RTL

OVO JE priča o djevojčici čiji je život spašen zahvaljujući ljudima velikog srca. Malena Stephanie Milda iz Zadra danas je vesela i zdrava šestogodišnja djevojčica, s 20 centimetara i 8 kilograma više nego lani.

"Stephanie je dobro, Stephanie je zdrava, narasla je oko dvadeset centimetara, bili smo na godišnjoj kontroli, doktor je zadovoljan rezultatima. Stephanie je vesela, Stephanie je razigrana, puna života", rekla je za RTL njena majka Anita Milda.

Stephanie zahvaljujući uspješnoj operaciji u Chicagu danas živi sretno djetinjstvo bez bolova. Njeni roditelji sad žele pomoći i drugoj bolesnoj djeci pa je nedavno osnovana i Zaklada za Arnold Chiari malformaciju ACM Stephanie, čiji je osnovni cilj doprinos liječenju ove rijetke, teške i u potpunosti neizlječive bolesti prema vrhunskim svjetskim standardima u Hrvatskoj, ali i buduće proširenje djelatnosti na liječenje rijetkih tumornih oboljenja mozga.

Kroz svoj rad namjera Zaklade je stipendiranje mladih liječnika za specijalizaciju u inozemstvu, pomaganje liječnicima pri pribavljanju skupe stručne literature, pomoć i doprinos znanstvenom istraživanju bolesti Chiari malformacije kao takve, pomaganje oboljelima i sufinanciranje operacija vezanih za područje mozga, a povezanih s Chiari malformacijom kao i sudjelovanje u pomoći bolničkim ustanovama u pribavljanju suvremene tehnološke opreme potrebite za područje neurologije.

Pročitajte više