Župan Ževrnja: Sa aferom "prostitucija" nemam apsolutno nikakve veze

Foto: Hina (na fotografiji Zlatko Ževrnja sa suprugom)

ZLATKO ŽEVRNJA, splitsko-dalmatinski župan, reagirao je nakon što su mediji jutros prenijeli kako je pri čitanju optužnice za organiziranje prostitucije protiv Ivice Jurišića, vlasnika modne agencije Kristina, spomenuto i njegovo ime.

"Ovo je napad na mene i moju obitelj"

"Periodično ponavljanje laži o mojem navodnom sudjelovanju u aferi "prostitucija", doživljavam kao napad na mene osobno i moju obitelj. Napominjem da sam to više puta demantirao. Općinsko državno odvjetništvo iz meni nejasnih razloga prigodom čitanja optužnice ponovno navodi slučaj u kojemu ni na kakav način nisam sudjelovao, dovodeći moje ime u kontekst događaja, znajući očito unaprijed koje će posljedice takvo spominjanje mojeg imena u medijima imati za mene, moju obitelj i instituciju koju predstavljam", piše Ževrnja u reagiranju.

"Ovako svatko može biti optužen ili doveden u kontekst"

Jutros je optužnica čitana jer je Jurišić djelomično priznao krivnju pa je sutkinja Tea Budimlić htjela provjeriti što je priznao, a što nije. Ževrnju žalosti što mora pisati priopćenje, pravdati se za "monstruozne optužbe s kojima apsolutno nema nikakve veze".

"Ipak, istine radi i zbog javnosti, moram kazati da osobe koje su optužene nikada nisam upoznao, s njima kontaktirao, niti u blo kakvoj vezi bio. Ovako, kako se stvar postavila, svatko u ovoj državi može biti optužen ili doveden u ovakav kontekst pa sam sebi postavljam pitanje koji su motivi za ovako nešto što mi se događa. Mnogi me ljudi poznaju, znaju za kakve se vrijednosti zalažem i kakav jesam. Obiteljski sam čovjek, sa suprugom i djecom živim normalnim obiteljskim životom i neka budu sigurni oni koji mi na ovakav način podmeću da me neće uspjeti diskreditirati u očima javnosti, kao i da neće poremetiti sklad moje obitelji. Svima su poznati i jasno vidljivi rezultati mog rada, kako u Općini Dugopolje, tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovakva podmetanja me neće zaustaviti u daljnjem savjesnom i kvalitetnom obavljanju dužnosti", zaključio je Ževrnja.

 

Pročitajte više