A čemu Vi služite: Bianca Matković zatečena "bezobraznim" pitanjem u Saboru

"KOORDINACIJA i provedba programa usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s Europskom unijom", početak je nabrajalice ministrice bez portfelja Biance Matković koja je danas na "aktualcu" u Saboru morala odgovarati na pitanje iz oporbe koje zanima gotovo čitavu Hrvatsku odnosno što ona radi. Pitanje je postavljeno iz klupa SDP-a, odnosno postavila ga je Marija Lugarić pitajući čemu zapravo Bianca Matković služi u Vladi.

"Uputila sam u saborsku proceduru već 320 'europskih' zakona i stotine podzakonskih akata", nabrajala je Matković zaduženja spominjući između ostalog i zatvaranje poglavlja pregovora. Iako je riječ o ingerencijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija gdje je Matković bila prije, nije se libila osim zatvaranja poglavlja spomenuti i NATO.

Bianca ministrica za sve

Ako je vjerovati Matković ona sa svojim ovlastima ulazi i u rad Ministarstva gospodarstva, javne uprave i prometa i infrastrukture jer kako kaže ona u svom radnom vremenu provodi i analizu javnih tijela, a bavi se i gospodarskom diplomacijom kao i pripremom infrastrukturnih projekata.

"Također, član sam nekoliko komisija", završila je Matković dugu listu svojih zaduženja i zadaća u Vladi.

"Molim Vas da se ukine Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija jer koliko sam čula sve to radi Bianca Matković i Jadranka Kosor", komentirala je odgovor Lugarić, naravno nezadovoljna onim što je čula od ministrice bez lisnice.

Pročitajte više