Abbas: Prekid primirja je teška pogreška

PREDSJEDNIK Palestinske samouprave Mahmud Abbas u nedjelju je u Abu Dhabiju ocijenio "teškom pogreškom" odluku palestinskih skupina da prekinu dogovoreno primirje s Izraelcima, dodavši kako se ne radi o nečemu što je vremenski ograničeno.

"Oni koji govore o prekidu primirja čine tešku pogrešku", rekao je Abbas za službenu novinsku agenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Wam, dodavši kako sporazum o primirju, zaključen u Kairu s palestinskim skupinama, "nije vremenski ograničen".

Nekoliko je palestinskih naoružanih skupina ranije najavilo kako više ne namjeravaju poštovati primirje, te su preuzeli odgovornost za raketiranje izraelskog teritorija. Radikalni palestinski pokret Hamas, odgovoran za većinu protuizraelskih napada u nedjelju je najavio kako ne namjerava produljiti sporazum o prekidu nasilja zaključen s Abbasom u ožujku.

Pripadnici Brigada mučenika Al-Aqse i oružanog ogranka Islamskog Džihada u zajedničkom su priopćenju izvijestili kako su u 4.15 po lokalnom vremenu prema izraelskom gradu Sderotu u pustinji Negev ispalili dvije rakete, te da nema ozlijeđenih.

Pročitajte više