Aco Petrović ozljeđen u tučnjavi pasa

BIVŠI profesionalni košarkaš i košarkaški trener nemalo se šokirao prošlog tjedna kada je, dok je pokušavao rastaviti sukobljene pse, najprije pao na pločnik i slomio mali prst desne ruke, a potom ga je za nogu ugrizao pas križanac pit bula i labradora, piše Jutarnji list.

Petrović je ozlijeđen uoči Badnjaka u Rusanovoj ulici kojom je šetao svoga psa, zlatnog retrivera Bena. Kako piše list, Petrović je psa šetao ulicom, ali je iznenada iz Zvonimirove ulice naišao križanac Bobi, vlasnika Zvonimira Novosela.

Bobi se, prema Petrovićevim riječima, svome vlasniku otkinuo s povodnika te je nasrnuo na njegova psa. Novosel tvrdi da je riječ o nesretnom slučaju te da svog psa uvijek drži na povodniku i s brnjicom zbog zakona i kako ne bi dolazio u sukob s drugim psima na ulici.

No, bez obzira na njegove tvrdnje, Bobi je nasrnuo na Bena, a Petrović je pokušao pse rastaviti. Pri  tom je pao na pločnik i slomio metakarpalnu kost šake desne ruke, a pred kraj borbe križanac ga je i ugrizao za nogu.

"Žao nam je svake ozlijeđene životinje, tako da nam je ovo što se dogodilo gospodinu Petroviću i njegovu psu veliki šok." - rekla je supruga Zvonimira Novosela na rubu suza.

Aco Petrović podnio je prijavu policiji, Veterinarskoj inspekciji i Zavodu za javno zdravstvo.

Iako je sve račune veterinarskog liječenja platio sam, ozlijeđen i ogorčen zbog Benova stanja, najvjerojatnije neće podići tužbu protiv Novosela.

Pročitajte više