Adlešić: Račan je ostavkom pokazao izuzetnu odgovornost prema stranci i zemlji

POTPREDSJEDNICA Hrvatskog sabora i zastupnica HSLS-a Đurđa Adlešić u razgovoru za Index samo je kratko prokomentirala kako je ostavkom koju je Ivica Račan podnio na mjesto predsjednika SDP-a pokazao "izuzetnu odgovornost ne samo prema stranci, nego i prema cijeloj zemlji".

"Nadam se samo da će stranka smoći dovoljno snage i mudrosti da riješi problem u kojemu se našla i nastavi dalje", kazala je Adlešić, ne želeći ipak špekulirati tko bi mogao zauzeti Račanovo mjesto.

Čehok: Nadam se da su se u SDP-u uspjeli s Račanom dogovoriti o mogućem nasljedniku

Ivan Čehok, također HSLS-ov zastupnik, u razgovoru za Index također nije želio pretjerano komentirati slučaj Račanove ostavke, no podsjeća kako se tu radi o jednoj biološkoj, a ne političkoj činjenici:

"Meni je žao da je Račanovo stanje takvo da on naprosto više ne može obavljati zahtjevnu političku dužnost, s druge strane, to će imati političke konzekvencije. No, svakako se nadam da u svemu tome ima određene koordinacije i da da su u SDP-u uspjeli s Račanom dogovoriti tko će ga i na koji način naslijediti", kaže Čehok, te dodaje kako će Željka Antunović vjerojatno preuzeti vodstvo nad strankom, dok će Jurčić, prema njegovu mišljenju, postati moguće prvo političko ime kada je riječ o sastavljanju Vlade.

B.S.

Pročitajte više