Adobe Acrobat 9 - gotovo neograničene mogućnosti

NAKON samo jednog dana od svjetskog predstavljanja Adobe Acrobata 9 u San Joseu u Californiji danas je isti predstavljen i u Hrvatskoj.

Najnoviji softver za poslovnu produktivnost,  Adobe Acrobat 9, od sada ima ugrađenu podršku za Adobe flash tehnologiju što je jedna od mnogih noviteta koje nudi taj popularan softver. Od sada gotovo svi sadržaji i datoteke mogu biti objedinjeni u samo jednom PDF portfelju koji ima i mogućnost istovremenog rada na PDF dokumentima za cijeli tim suradnika.

"Posebnost ovog Adobe Acrobata 9 je što je to prvo potpuno izdanje s integriranom tehnologijom preuzetom od Macromedie", izjavio je Mirko Ledić, manager prodaje i distribucije Adobea za Adria regiju i Mađarsku. Ukupan broj novih, pojednostavljenih i, prije svega, intuitivnih svojstava ovog softvera prelazi 320 te samim time dokazuje svoj korak naprijed.

Kako Adobe Acrobat 9 izgleda u akciji pokazao je Adobe Acrobat prezenter Ivan Hlušička koji je samo dotakao vrh novih mogućnosti. Riječ je o izradi bogatih portfelja koji sada u jednom PDF dokumentu sadrže Word, PowerPoint ili Excel datoteke te audio i video zapise, a sve to može se koristiti i online preko Acrobat.com-a.

Novi softver dolazi u tri varijante, Pro Extended, Pro i Standard dok je za Apple računala namijenjen Acrobat 9 Pro. Inačice na engleskom, francuskom, njemačkom i japanskom bit će u prodaji od srpnja ove godine dok hrvatska verzija dolazi oko listopada 2008. Cijene, ovisno o verziji softvera, kreću se od 1.000 pa do skoro 5.000 kuna, no ukoliko korisnici nadograđuju raniju verziju registriranog Acrobata tada su cijene znatno niže.

V.M.

Pročitajte više