Agrokor demantirao da kupuje srpski Carnex

HRVATSKI koncern Agrokor demantirao je danas pisanje dijela medija prema kojima je zainteresiran za kupovinu srpske mesne industrije Carnex.

"Agrokor nije u procesu kupnje, odnosno preuzimanja tvrtke Carnex. Carnex je naš partner s kojim imamo dugogodišnju poslovnu suradnju te kako smo prisutni i djelujemo u istoj industriji, a i jedan smo od kupaca njihovih roba, logično je da imamo poslovnu komunikaciju", priopćeno je iz Agrokora.

Priopćenje je prenio i Poslovni dnevnik, koji je među prvima objavio informaciju o Agrokorovoj kupovini Carnexa, pozivajući se na riječi starije izvršne potpredsjednice u Agrokoru Ljerke Puljić. Ona je krajem prošloga tjedna Poslovnom tjedniku isprva tvrdila da se preuzimanje srpske mesne industrije "samo istražuje", da bi kratko nakon toga potvrdila da su predstavnici Agrokora imali kontakte s aktualnim vlasnicima Carnexa. Vijest o preuzimanju Carnexa prenijeli su i neki srpski mediji.

Carnex je vodeća mesna industrija u Srbiji, osnovana je još 1958. godine u Vrbasu, a danas zapošljava više od 2.000 djelatnika. Sadašnji vlasnik Carnexa je društvo za upravljanje investicijskim fondovima Ashmore iz Londona, koje je 2006. godine otkupilo 92 posto dionica za nepoznatu cijenu.

Pročitajte više