Agrokorove tvrtke opet odgodile objavu financijskih izvješća

Foto: FAH, Index

TVRTKE iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi u srijedu su izvijestile o ponovnoj odgodi objave financijskih izvješća za prošlu godinu, obrazlažući to činjenicom da je u tijeku proces revizije i usvajanja tih izvješća. 

Prvi su o odgodi objave prošlogodišnjih izvješća jučer putem Burze izvijestili Ledo i Zvijezda, a danas su s time nastavile i druge tvrtke poput Jamnice, Belja, Vupika, Žitnjaka, PIK-a Vinkovci. 

Te su kompanije, naime, krajem travnja najavile da objavu godišnjih financijskih izvješća za 2017. godinu planiraju tijekom svibnja, no zadnji radni dan u svibnju ponovno ih odgađaju. 

Godišnje financijske izvještaje za 2017. godinu neće biti moguće objaviti u najavljenom roku, budući da je u tijeku proces revidiranja i usvajanja istih, čije trajanje u ovom trenutku ne možemo predvidjeti, navodi primjerice Jamnica. 

Belje, kao i Ledo jučer, obrazlaže da je Uprava sastavila godišnja financijska izvješća za prošlu godinu, koja će biti objavljena zajedno s izvješćima za prvi kvartal ove godine "čim neovisni revizor dostavi svoje mišljenje odnosno čim bude spremno za objavu".

Slična obrazloženja za odgodu izvješća iznose i iz Zvijezde, Vupika, PIK-a Vinkovci, Tiska ili Žitnjaka. 

 

Pročitajte više