"Air Bosna" pred financijskm slomom

BOSANSKOHERCEGOVAČKA zrakoplovna tvrtka "Air Bosna" nalazi se u teškoj financijskoj krizi i moguće je kako će ona u narednim danima biti prisiljena prekinuti poslovanje

Direktor "Air Bosne" Mustafa Eminefendić potvrdio je u srijedu novinarima u Sarajevu kako je jedini zrakoplov ove tvrtke tijekom dana obavio planirane letove a trenutačno se poduzimaju napori ne bi li se osiguralo gorivo za letove planirane za četvrtak.

On je kazao kako nije izvjesno da će goriva biti za letove najavljene u narednim danima te je sasvim moguće kako će oni morati biti otkazani.

Eminefendić i njegovi suradnici razgovarali su s ministrom prometa Federacije BiH Nedžadom Brankovićem kako bi pokušali pronaći rješenje za nagomilane dugove.

"Air Bosna" trenutačno partnerskim tvrtkama duguje oko 640 tisuća dolara a uprava bosanskohercegovačkog zračnog prijevoznika tvrdi kako izmirenje tog duga ovisi o njenim suosnivačima - Vladi Federacije BiH i "Energoinvestu".

Jedini izlaz koji se za sada nudi je reprogramiranje dugova.

Direktor "Air Bosne" tvrdi kako je ova tvrtka novom poslovnom politikom pokazala da je u stanju uspješno poslovati jer je za prvih devet mjeseci ove godine prevezla 51 tisuću putnika dok ih je cijele prethodne godine prevezla 39 tisuća.

Najava financijskog sloma "Air Bosne" kao i činjenice da se u slučaju prijekida letova putnicima neće moći refundirati kupljene karte dovela je do drastičnog smanjenja zanimanja za kupnju novih karata a oni koji karte već imaju pokušavaju realizirati uplaćene letove što prije.

"Air Bosna" sve svoje letove obavlja na iznajmljenom zrakoplovu tipa DC-9.


Pročitajte više