Akcija "Borba protiv neznanja" 26. i 27. listopada u Zagrebu

AKCIJA "Borba protiv neznanja", u sklopu koje će se 27. listopada prikazati kratki film o neznanju, najavit će se 26. listopada istoimenim peformanceom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Svrha akcije je progovoriti o neznanju koje nas okružuje i posljedicama tog neznanja, rekao je Dubravko Fijačko iz odnosa s javnošću tvrtke Markot.tel, organizatora akcije.

Snimanje kratkog filma počinje sutra i trajat će četiri dana tijekom kojih će se posjetiti brojne lokacije gdje je odavno trijumfiralo neznanje, istaknuo je Fijačko.

Primjerice, snimit će se Obrovac, gdje je propala tvornica jer nitko nije znao da ona nema predispozicije za rad, Mrkopalj gdje su davno napravljeni drveni nadvožnjaci koji su se zimi smrzavali i propadali, zagrebački Srednjaci gdje postoji pješački prijelaz koji ne vodi nikamo, velika nova osnovna škola u kraju koji nikada za nju nije imao dovoljno učenika.

Performance na Trgu bana Jelačića bit će izveden u borilačkom ringu, gdje će se predstaviti "Znanjomjer", naprava koja mjeri "stvarna osnovna znanja", najavljuje organizator.

Film Marka Dimića prikazat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a okupljenima će se predstaviti i CD Učilica, interaktivna računalna igra s oko 25 tisuća pitanja i zadataka, namijenjena učenicima osnovnih škola za provjeru znanja.

Pročitajte više