Akcija HGK-a u Sisku: "Kupujmo hrvatsko"

HRVATSKA gospodarska komora (HGK) ponovno je, nakon šest godina, danas u Sisku pokrenula akciju promocije kvalitetnih hrvatskih proizvoda "Kupujmo hrvatsko" u kojoj je sudjelovalo 40-ak proizvođača čiji proizvodi nose znak kvalitete "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Akcija je održana na glavnom sisačkom Trgu bana Jelačića, a proizvode su građanima prodavali gradski i županijski dužnosnici, saborski zastupnici s tog područja, poznati glumci, pjevači i ostali uglednici iz društvenog i kulturnog života Siska, Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske.

Nakon Siska, akcija "Kupujmo hrvatsko" od danas do 27. rujna održat će se u 24 veća hrvatska grada.

Predsjednik Županijske gospodarske komore Sisak Antun Bobetko iskazao je zadovoljstvo odazivom proizvođača na tu akciju, kao i interesom i odazivom Siščana koji su iskoristili priliku da kupe hrvatske proizvode po sniženim, uglavnom tvorničkim cijenama.

"Ovom akcijom želimo potaknuti kupovinu hrvatskih proizvoda i kod građana stvarati svijest da se kupnjom domaćih proizvoda pridonosi očuvanju industrijskih kapaciteta i radnih mjesta u zemlji", rekao je Bobetko. Kao jedan od ciljeva akcije Bobetko je naveo inicijativu da i proizvodi iz te županije dobiju znak kvalitete "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", istaknuvši da Sisačko-moslavačka županija ima više proizvoda koji imaju uvjete da nose takvu najvišu oznaku kvalitete.

Akciji se odazvao i sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, koji je pozdravio akciju i sugrađanima prodavao proizvode "Podravke". Saborski zastupnici Krešo Kovačićek (SDP) i Marijana Petir (HSS) prodavali su proizvode na štandovima petrinjskog "Gavrilovića", zagrebačke "Lure" i Poljoprivredne zadruge "Gospoja" iz Vrbnika. I zamjenik župana Ivan Šantek pozdravio je akciju i pohvalio dobru organizaciju te priredbe. Proizvode su građanima prodavali i glumci zagrebačkog kazališta "Komedija" te glazbenici.

Petrinjski "Gavrilović" je okupljenim građanima podijelio mortadelu dugačku 2,40 metra i tešku oko 130 kilograma, sa 17 začina, pripremljenu specijalno za današnju akciju. Prezentaciji "Gavrilovića" bili su nazočni hrvači petrinjskog "Gavrilovića" te mlade djevojke obučene u narodne nošnje petrinjskog kraja kao simbola petrinjske mesne industrije.

U kulturnom dijelu programa nastupile su sisačke i sunjske mažoretkinje, te više kulturno-umjetničkih društava s tog područja

Pročitajte više