Akcija Indeks: Trojka u indeksu za 1.200 eura

IVANA MEŠTROVIĆ i Igor Ferenc ispitani su danas u nastavku istrage u slučaju Indeks, a USKOK ih sumnjiči za davanje mita profesorima putem posrednika.

Meštrović se sumnjiči kako je iznos od 1.200 eura posredstvom Milana Ćevide dala profesoru Jadranku Grgonu za upis ocjene, koji je nadalje o tome obavijestio svog kolegu Branka Kovačevića. On je Meštrović, iako se nije ni pojavila na ispitu, u indeks upisao trojku.

Sličan scenarij prošao je i Ferenc, koji je isto tako preko za neutvrđeni iznos novca od Ćevide tražio upis ocjene iz predmeta trgovačko pravo. Ispit nije spremao ali se na pismenom dijelu svejedno pojavio te mu je tamo poručeno kako će ga Deša Mlikotin-Tomić, koja je i predsjednica saborskog Povjerenstva za sukob interesa, na usmenom pitati ono što nije znao na pismenom dijelu ispita.

Mlikotin-Tomić mu je 4. srpnja upisala dvojku u indeks i ostavila ga na oglasnoj ploči, gdje ga je Ferenc i pokupio. Mlikotin-Tomić je kazala kako niti ne pomišlja dati ostavku na mjesto u gore navedenom saborskom povjerenstvu.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više