Akcija mladih: Neka Vidošević skupi hrabrosti i radnicima 3. maja kaže da su lijeni

AKCIJA mladih najoštrije je osudila izjavu predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića u emisiji Nedjeljom u 2 u kojoj je Hrvate opisao kako neobrazovan narod, bez radnih navika, koji je navikao živjeti na tuđi račun.

< Vidošević: Hrvati su neobrazovan narod bez radnih navika, navikli živjeti na tuđi račun

"Uzrok  teške  situacije u Hrvatskoj danas nije nesposobnost čitavog naroda već nesposobnost i korumpiranost vladajuće političke elite koja već dvadeset godina ovu državu vodi u propast", ističu iz Akcije mladih. Dodaju kako su Hrvati "potpuno opravdano izgubili povjerenje u političare koji vode ovu državu budući da već godinama slušaju ista obećanja nakon kojih uslijede razočaranja". 

Može li osoba s takvim stavom voditi HGK?

"Neka gospodin Vidošević skupi hrabrosti te ponovi svoju izjavu pred radnicima brodogradilišta 3. maj ili pred radnicima bilo kojeg drugog kolektiva uništenog od  politički postavljene nesposobne i korumpirane uprave te neka im u oči kaže da su lijeni i neobrazovani", priopćeno je iz Akcije mladih.

Ističu kako Vidoševićeva izjava pogotovo boli zato što dolazi od predsjednika Hrvatske gospodarske komore, "odnosno čovjeka koji dobiva plaću upravo od teškog i mukotrpnog rada tisuća hrvatskih obrtnika i ostalih gospodarstvenika koji svoj kruh zarađuju u jednoj od država koja ima najveća porezna davanja".

"Akcija mladih otvoreno poziva gospodina Nadana Vidoševića da se ispriča pripadnicima hrvatskog naroda, a postavljano otvoreno pitanje može li osoba s takvim stavom voditi Hrvatsku gospodarsku komoru", kazali su iz Akcije mladih pozvavši Vidoševića i da dodatno pojasni svoju izjavu.

Pročitajte više