Akijeva smrt udarna vijest u cijeloj bivšoj Jugoslaviji

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PREMINUO je Aki Rahimovski, pjevač Parnog valjka (66). Vijest o njegovoj smrti objavili su mediji iz cijele regije.

Slovenski 24ur piše da je preminuo legendarni pjevač hrvatskog rock benda Parni valjak, a podsjećaju i na zadnji koncert koji je bend održao u Ljubljani 2017. godine.

"Otišao je jedan od najvećih"

Oslobodenje.ba piše da je otišao jedan od najvećih, a portal Slobodna Bosna da će "ostati upamćen po jedinstvenom glasu i neponovljivim izvedbama najvećih hitova legendarnog Valjka".

Avaz.ba piše da je danas preminula "hrvatska muzička legenda".

"Preminuo je Aki Rahimovski, legendarni pjevač Parnog Valjka", piše Klix.ba.

Udarna vijest na srpskim portalima

Vijest o smrti pjevača su objavili i gotovo svi srpski mediji. Kurir.rs prenosi objavu službene Facebook stranici grupe Parni valjak.

"'Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati'. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski", piše u objavi grupe.

Blic vijest donosi na udarnoj poziciji na portalu i u tekstu podsjeća da je Rahimovski rođen u Nišu, ali se ubrzo s obitelji preselio u Skoplje.

Crnogorski portal Vijesti.me uz vijest o smrti podsjeća da je Aki kao tinejdžer bio član nekoliko sastava od kojih su neki Grupa Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Godine 1975. upoznaje gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Iste godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Pročitajte više