Aktiviran šibenski ogranak Hrvatske stranke umirovljenika

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan rekao je na današnjoj izbornoj skupštini ogranka Hrvatske stranke umirovljenika u Šibeniku kako "zahvaljujući toj stranki nije ukinuto dopunsko zdravstveno osiguranje i da će umirovljenici glasati za državni proračun jedino ako se paralelno bude glasalo i za izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju te prihvate prijedlozi HSU-a".

Rad tog ogranka aktiviran je, kako je istaknuto, prvenstveno zbog predstojećih prijevremenih izbora za šibensko Gradsko vijeće, na kojima će HSU istaknuti svoje kandidate.

Za predsjednika ogranka izabran je Mirko Radak, a potpredsjednici su Vlado Nimac i dr. Višnja Vranković, bivša nezavisna vijećnica u šibenskom Gradskom vijeću koja je nedavno ušla u Hrvatsku stranku umirovljeniku.

Izabrani čelnici su najavili kako su sigurni da će HSU u novom sazivu Gradskog vijeća biti druga ili treća stranka po broju mandata i da se bez njihova sudjelovanja neće moći donositi značajne odluke.

Govoreći o krizi vlasti u Šibeniku, Vladimir Jordan je napomenuo kako do toga ne bi došlo da se, kako je rekao, radilo za dobrobit grada, a ne za vlastiti interes.

Mirko Radak, novoizabrani predsjednik ogranka, istaknuo je da će HSU na predstojećim prijevremenim izborima istaknuti stručne, moralne i nekorumpirane ljude.

Pročitajte više