VIDEO Aktivisti okružili avion na Stanstedu i spriječili masovnu ilegalnu deportaciju

Screenshot: YouTube

BRITANSKA zračna luka Stansted privremeno je zatvorila pistu jučer navečer zbog prosvjednika koji su okružili avion, prenosi Independent.

Aktivisti su pokušali spriječiti "deportacijski let" kojim bi imigranti bili uklonjeni iz države. Nekoliko letova moralo je biti preusmjereno, ali uskoro su nastavili s normalnim rasporedom.

Zaustavili su "nemoralnu, nepoštenu i ilegalnu" deportaciju


U izjavi aktivista stoji da je osmero prosvjednika iz skupina za sprečavanje deportacije okružilo avion za "masovnu deportaciju u Nigeriju i Ganu".

Susan James iz organizacije Plane Stupid je izjavila: "Masovne deportacije kao ova koju smo večeras spriječili su nemoralne, nepoštene i ilegalne".



"Ovdje sam već 18 godina, ubit ću se ako me vrate u Ganu"


Jedna od putnica u avionu je izjavila: "Bivši suprug mi je rekao da zna da ću biti deportirana i čeka me jer me planira ubiti. Tko će se onda brinuti za moju djecu?"

Drugi putnik je rekao: "U ovoj državi sam već 18 godina. Moja obitelj i moj život su ovdje. Ako me vrate u Ganu, ubit ću se".

Ministarstvo unutarnjih poslova odbilo je komentirati planirani let, ali je izjavilo da su deportacije "osnovni element učinkovitog sustava imigracije".

 

Pročitajte više