Vesna Pusić sije strah: Ako ne uđemo u EU, nemamo za mirovine! Propast ćemo!

"NE BIH htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje", alarmantno je poručila Vesna Pusić gostujući danas na Radio Anteni.

Pusić je, očekivano, sat vremena govorila kao da je u posrnuloj Europskoj uniji sav naš hrvatski spas, a ne primjerice u potezima Vlade u kojoj sjedi. "Ako glasamo za neulazak, taj tjedan gubimo kreditni rejting. Što znači da nismo u mogućnosti vraćati svoje dugove. Mirovine ovise o zdravoj ekonomiji. Ako ne možete vraćati dugove, rastu vam kamate. Stvari su vrlo jednostavne", pričala je ministrica vanjskih i europskih poslova kao da unutar EU-a ni jednoj zemlji nije pao kreditni rejting.

Nastavila je jednakom metodom "utjerivanja straha u kosti": "Propast ćemo i ovako i onako! Ako ne provedemo reforme, ako ne znamo osmisliti projekte, ako ne iskoristimo ovu priliku".

Euroskeptike je označila kao ekstremne ljevičare i desničare te "lovce u mutnom koji su vrlo glasni, ali ne i brojni": "Omjer je trenutno negdje 60:30:10, a euroskeptici mogu utjecati na odluku 10 posto neodlučnih", kazala je.

Pročitajte više