Albanski ministar unutarnjih poslova posjetio Sabor

ALBANSKI ministar unutarnjih poslova Luan Ruma, koji boravi službenom posjetu Hrvatskoj, u utorak je posjetio Hrvatski sabor gdje je razgovarao s potpredsjednikom Hrvatskog sabora i predsjednikom Odbora za vanjsku politiku dr. Zdravkom Tomcem te predsjednikom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Antom Markovim.

Kako je priopćeno iz saborske službe za odnose s javnošću, ministar Ruma istaknuo je spremnost suradnje na državnoj razini, posebno u području suzbijanja organiziranog kriminala te trgovine drogom i ljudima. U razgovoru je konstatirano kako su interesi obiju država jačanje regionalne suradnje te ulazak u europske integracije. Posebno zadovoljstvo albanski je ministar izrazio u povodu usvajanja Ustavnog zakona o pravima nacionalne manjine u Hrvatskom saboru.

Dr. Zdravko Tomac smatra da s Albanijom treba sklopiti što više bilateralnih sporazuma, ali pritom naglašava da se zbog razloga iz prošlosti protivi prihvaćanju zajednice jugoistočne Europe te inzistira na individualnom pristupu kad je riječ o ulasku u Europsku uniju.

Pročitajte više