Alkoholizirani 21-godišnjak automobilom usmrtio pješaka u Vukovarskoj ulici u Zagrebu

DANAŠNJE jutro bilo je kobno za 31-godišnjeg T.P.-a, koji se oko 5 sati ujutro zatekao na pješačkom prijelazu u Ulici grada Vukovara u Zagrebu. Na njega je automobilom marke BMW 325 naletio 21-godišnji I.R. koji je vozio pod utjecajem alkohola.

Kako je izvjestila PU zagrebačka, u njegovoj krvi ustanovljeno je 1,40 g/kg alkohola, a još uvijek nije ustanovljeno je li vozač prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, ili je pješak zakoračio na "zebru" kada mu je semafor pokazivao crveno, stoga policija moli sve očevice koji su se zatekli na mjestu nesreće da se jave na telefon 92.

21-godišnjak koji je upravljao vozilom koje je usmrtilo nesretnog 31-godišnjaka navodno je vozio 100 km/h. Došavši do raskrižja s Ulicom Fausta Vrančića ušao je u raskrižje i prednjim lijevim dijelom automobila naletio na pješaka.

Od siline naleta pješak je odbačen u desnu prometnu traku, dok se automobil nastavio nekontrolirano kretati u smjeru istoka, te je desnim kotačima udario u rubni kamen s južne strane kolnika. Budući da se automobil nije uspio zaustaviti ni neko vrijeme nakon što je udario u pješaka, sumnja se da nije bilo pokušaja kočenja.

Hitna pomoć je po odlasku na mjesto nesreće ustanovila da je pješak mrtav, nakon čega je njegovo tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zbog ove prometne nesreće došlo je do zastoja prometa po južnom kolniku Ulice grada Vukovara od 5 do 6,40 sati, a odvijao se obilazno kolnikom Ulice Fausta Vrančića.

Pročitajte više