Al-Qaida bi mogla napasti sjedišta velikih tvrtki u New Yorku

TERORISTIČKA mreža al-Qaida planira samoubilačke napade na sjedišta velikih tvrtki u New Yorku, javio je ABC News pozivajući se na "pouzdane obavještajne podatke" dobivene od saveznih i gradskih dužnosnika, a newyorška policija je u nedjelju potvrdila da ozbiljno razmatra te prijetnje.

ABC News navodi da su mu izvori u policiji rekli da im je "jedan prekomorski izvor dao informaciju o prijetnji New Yorku i da je to značajnije od prisluškivanja uobičajenog brbljanja vjerojatnih terorista koje je dovelo do upozorenja u prošlosti". ABC je javio da su mu izvori također rekli da bi među metama mogle biti tvrtke na Wall Streetu.

Vlasti su bile posebice uznemirene zbog naznaka u obavještajnim izvješćima da bi napadi mogli biti izvršeni uz pomoć jednog ili više kamiona bombi, tvrdi dalje ABC News i dodaje da su se lokalni i savezni dužnosnici sastali u petak kasno navečer tim povodom, a zatim i u subotu ujutro.

U priopćenju newyorške policije, koje je postavljeno na stranicu ABC Newsa na internetu, navodi se: "Obavještajna izvješća daju naznake da al-Qaida i dalje ima kao ciljeve napada komercijalne i financijske institucije, kao i međunarodne organizacije, unutar SAD-a".

Policija "preporučuje da dužnosnici zaduženi za sigurnost korporacija i institucija razmotre zaštitu svojih sustava grijanja i klime, parkirališta i općenito sigurnost".

Pročitajte više