"Alternativni" načini liječenja svinjske gripe: Marihuana, mokraća, češnjak i rakija

LJEKARNICI diljem svijeta zadovoljno trljaju ruke jer je prodaja Tamiflua napunila blagajne, farmaceutske kompanije izronile su iz krize zahvaljujući prodaji tek napola testiranog cjepiva za svinjsku gripu, stručnjaci upozoravaju na opasnosti i komplikacije do kojih uzimanje neprovjerenih lijekova i cjepiva može dovesti, a javlja se i sve veći broj onih koji nude "alternativne načine liječenja".

Ekstrakt marihuane kao lijek za neke od najtežih bolesti koje čovječanstvo poznaje

Još sredinom lipnja pisalo se o istraživačkom institutu Cannabis Science Inc. iz San Francisca, čiji je direktor dr. Robert J. Melamede ustvrdio kako se ekstrakt marihuane može koristiti kao lijek za neke od najtežih bolesti koje čovječanstvo poznaje pa tako i za svinjsku gripu.

Ako ponestane Tamiflua, tu je Fisherman`s Friend

Ovih je dana proizvođač poznatih bombona Fisherman`s Friend obznanio kako je prodaja drastično porasla od lipnja, jer bomboni u sebi sadrže sastojak anis, koji se nalazi i u lijeku Tamiflu. Iako nitko nije dokazao "ljekovito djelovanje" spomenutih bombona, prodaja je u posljednjih nekoliko mjeseci porasla gotovo 50 posto. Tvrtka koja bombone proizvodi također se ogradila od napisa o "ljekovitim učincima" bombona - kažu kako mogu garantirati jedino da konzumacija nikome ne šteti.

Urinoterapija, rasol, zimnica, češnjak, rakija...

Javili su se i oni koji tvrde da je pravi lijek za gripu, ne samo onu sezonsku već i svinjsku - urinoterapija, odnosno konzumiranje vlastite mokraće. Znatno manje ekstremne metode su preporuke da se svinjska gripa da otjerati konzumiranjem rasola, ukiseljenog povrća - posebice kupusa, paprike i cikle, češnjaka, ali i kuhanog vina i vruće rakije. Naravno, ni jedna od tih alternativnih metoda nije potvrđeno djelotvorna.

...a može i sauna

Ipak, alternativi se okrenuo i hrvatski ministar zdravstva Darko Milinović koji je građanima nedavno savjetovao da se protiv svinjske gripe bore - saunom.

Pročitajte više