Američka veleposlanica: Naši mornari će se vratiti kao turisti

Screenshot: Juliet Valls Noyes/YouTube

SPLITSKO-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja izvijestio je u utorak veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Juliet Valls Noyes o porastu broja američkih turista u toj županiji, a ona je rekla kako vjeruje da će mnogi mornari na nosaču zrakoplova USS Harry S. Truman, koji je usidren u Bračkom kanalu, doći u Dalmaciju kao turisti s obiteljima.

> Svečanost na USS Harry Truman: Hrvatska je potvrdila svoju pripadnost zapadnim vrijednostima

"Prošle godine Splitsko-dalmatinsku županiju posjetilo je 66.000, a ove godine oko 80.000 američkih turista koji, uz prirodne ljepote, bogatu kulturnu baštinu i povijesne spomenike, uvijek ističu i sigurnost ovih prostora", rekao je Ževrnja američkoj veleposlanici, koja ga je posjetila u utorak popodne nakon boravka na nosaču zrakoplova USS Harry S. Truman koji je usidren u Bračkom kanalu.

Američka veleposlanica zahvalila je, kako je rekla, na srdačnom dočeku američkih vojnika u Splitu.

"Sigurna sam da će se mnogi od njih vratiti u najskorije vrijeme s obiteljima kao turisti, kao što sam i sama planirala učiniti sa svojim najdražima. Nakon što objavim svoje fotografije na facebook profilu, sigurna sam da će i mnogi moji prijatelji poželjeti posjetiti ove prelijepe prostore", poručila je američka veleposlanica Juliet Vallas Noyes.

Pročitajte više