Američki avion greškom ušao u venezuelanski zračni prostor

U BLIZINI karipskog otoka La Orchila je u subotu u venezuelanskom zračnom prostoru detektiran zrakoplov mornarice SAD-a, te je odmah bio kontaktiran radio vezom, otkrio je venezuelanski ministar ministar obrane, general Gustavo Rangel Briceno.

Ujedno je i venezuelanski ministar vanjskih poslova Nicolas Maduro zatražio objašnjenje od veleposlanika Sjedinjenih Država o navodnom upadu vojnog zrakoplova SAD-a u zračni prostor Venezuele.

Na to je dužnosnik ministarstva obrane SAD-a danas izjavio kako je moguće da je zrakoplov mornarice SAD-a slučajno ušao u venezuelanski zračni prostor. Dodao je i to da je zrakoplov S-3 Viking, s bazom u Curacaou, bio na misiji obuke u međunarodnom zračnom prostoru blizu venezuelanskog otoka, te da je "povremeno imao navigacijskih problema".

Inače, taj se zrakoplov koristi u misijama protiv krijumčarenja i proizvodnje droge, dok je posada dotičnog zrakoplova izvijestila da je putem radio veze kratko razgovarala s osobljem zračne kontrole u Maiquetiji i zaključila da je greškom ušla u venezuelanski zračni prostor, završio je dužnosnik.

A.P.
Foto : Aerospaceweb

Pročitajte više