Američki bračni par iz auta izbacio jedan sat staru bebu

NOVOROĐENA muška beba, za koju lječnici vjeruju da je bila manje od jednog sata stara, preživjela je bizaran pokušaj svojih roditelja da ga se riješe.

Žena koja je bebu donijela u bolnicu na Foridi izjavila je kako se vozila cestom kada je u automobilu ispred sebe primjetila par u ranim dvadesetim kako se svađaju. Odjednom je automobil usporio i iz njega je bio izbačen bijeli zamotuljak koji se zaustavio na travi pokraj ceste.

Misleći kako su izbacili mačiće ili pse, iznenadila se kada je ugledala novorođenče koje je preko glave imalo plastičnu vrečicu iz jednog supermarketa. Čak je i pupčana vrpca još uvijek bila pričvršćena.

Policija je zamolila sve koji imaju bilo kakve informacije o mladom paru, da se jave. Čak je javno pozvala majku i oca djeteta da dođu na razgovor. Kako im je rekao svjedok koji je vidio par kako se svađa, radi se o crncu i bjelkinji.

Beba se, unatoč kritičnom stanju u kojem je donesena u bolnicu, dobro oporavlja.

Protiv oboje može biti podignuta optužnica. Prema floridskim zakonima, roditelji se mogu odreći novorođene djece stare do tri dana i predati ih bolničkom osoblju, vatrogascima ili ambulantama, a da ih se kazneno ne goni.

Pročitajte više