Američki glumac Christopher Lee od MUP-a dobio beretku ATJ Lučko

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) izašlo je američkom glumcu Christopheru Leeju ususret i kao strastvenom skupljaču beretki postrojbi specijalne policije diljem svijeta mu poklonilo beretku Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko.

86-godišnji glumac poznat je po svom hobiju skupljanja oznaka i beretki specijalnih policija iz čitavog svijeta pa će tako njegovu bogatu zbirku od sada krasiti i oznake hrvatske specijalne policije, priopćeno je iz MUP-a.

Prilikom nedavnog slijetanja u Zračnu luku Zagreb glumac se kod svojeg domaćina raspitivao o oznakama hrvatske specijalne policije. Zanimalo ga je jesu li one još uvijek iste. Nemalo iznenađen domaćin mu je odgovorio da koliko on zna da se oznake nisu mijenjale. Na to je Lee pitao kako bi mogao nabaviti oznake i beretku ATJ Lučko, jer njihovu beretku još nema u svojoj zbirci.

Zahvaljujući susretljivosti i razumijevanju pomoćnika zapovjednika ATJ Lučko Tomislava Iličića, Muzej policije dobio je beretku koju su njegovi djelatnici potom proslijedili u Pulu te je uručili Christopheru Leeju. Glumac se na toj gesti srdačno zahvalio.

Osim toga Muzej policije Leeju je ponudio mogućnost organiziranja izložbe s predmetima iz njegove zbirke, a odgovor na ovu ponudu još se čeka.

Christopher Lee je velika zvijezda na glumačkom svjetskom nebu poznata po brojnim zapaženim ulogama u filmovima, poput Ratova zvijezda te trilogije Gospodar prstenova. 

Povod Leejeva dolaska u Hrvatsku bio je prikazivanje filma Rasputin u predprogramu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Puli. Film je snimljen u režiji Dona Sharpa još 1966. godine, a Lee je u njemu odigrao osebujni lik mističnog Rasputina - ruskog monaha, iscjelitelja i moćnika na ruskom carskom dvoru.

I.K.
Foto: MUP/Index

Pročitajte više