Američki koledž dodjeljuje 350.000 eura za stipendije: požuri i prijavi se

Foto: Press

ROK ZA PRIJAVE za stipendiju na RIT Croatia u ranom upisnom roku istječe 15. veljače 2023., a prijavljeni kandidati imaju prednost kod donošenja odluke o dodjeli financijske potpore iz fonda od 350 tisuća eura. PRIJAVI SE odmah i iskoristi prednosti ranog upisnog roka. 

Devet razloga zašto studirati na američkom koledžu u Hrvatskoj

Rochester Institute of Technology – prestižno i jedno od najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u - osnovano je 1829. godine i nalazi se u saveznoj državi New York i ima ukupno šest kampusa u Americi, Aziji i Europi. Jedno od najvećih privatnih sveučilišta u Americi, RIT je prepoznat kako po kvaliteti svojih studija tako i po pripremi studenata za tržište rada. RIT Croatia je najstariji međunarodni kampus RIT-a te ujedno i najstarija privatna visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj.

Američki studiji na engleskom jeziku - na kampusima u Hrvatskoj izvode se sljedeći američki visokoobrazovni studiji: 

  • Dizajn novih medija - studij za stručnjake digitalnih medija budućnosti.
  • Informacijske tehnologije - studente osposobljava za tražena zanimanja na globalnom IT tržištu.
  • Međunarodno poslovanje – uz ključna znanja iz menadžmenta, financija i marketinga, studente osposobljava za upravljanje poslovanjem na inozemnim tržištima.
  • Service Management – studente osposobljava za upravljačke pozicije u turizmu i uslužnim djelatnostima na međunarodnom tržištu.
Foto: Kampus RIT-a u SAD-u

Dvije diplome – RIT Croatia je jedina visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja izvodi stručne prijeddiplomske studije za koje se stječu dvije diplome: međunarodno priznata američka sveučilišna diploma koju dodjeljuje RIT te hrvatska diploma koju dodjeljuje RIT Croatia.

Visoki međunarodni standardi obrazovanja - programi i nastavni planovi u potpunosti su usklađeni sa standardima obrazovanja matičnog američkog sveučilišta. RIT-jevi studiji redovito zadovoljavaju europske i američke rigrozne standarde kvalitete.

Obrazovanje koje priprema za tržište rada – jedinstveni program stručne prakse omogućuje studentima stjecanje stvarnog radnog iskustva u području odabranog studija te se izvodi u tvrtkama u Hrvatskoj i diljem svijeta. Uz to, studiji uključuju adekvatan razvoj tvrdih, ali i mekih vještina. Studenti uče kritički razmišljati s ciljem da razviju znanja i vještine koje će im pomoći da se snađu u (sve češćim) nepredvidivim uvjetima i situacijama na poslu.

Individualizirani pristup studentima – koledž ima cijeli sustav podrške kojemu je cilj osigurati optimalno okružje u kojem će se studenti razvijati u željenim smjerovima. Taj sustav uz nastavnike uključuje savjetnike kao što su specijalisti za upise, akademski savjetnici, karijerni savjetnici, studentski pravobranitelj i slično. Osnovni cilj je osigurati visoku kvalitetu studentskog iskustva – u učionici, i izvan nje.

Studij u Americi ili Dubaiju – uz Erasmus+ program, studentima RIT Croatia pruža se prilika da jedan semestar pohađaju na matičnom kampusu sveučilišta u Rochesteru, državi New York i na kampusu RIT Dubai, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. To vrijedno iskustvo studentima omogućuje upoznavanje različitih kultura, sagledavanje okolnosti iz globalne perspektive te usavršavanje engleskog jezika. 

Visoka zapošljivost diplomanata - više od 2800 diplomanata danas je uspješno u nizanju poslovnih rezultata i većina njih pronađe zaposlenje vrlo brzo, često i tijekom studija. 85% diplomanata generacije 2022., pronašlo je zaposlenje u roku od šest mjeseci od diplome.

Foto: Fokus na razvoj praktičnih znanja uključuje obvezno radno iskustvo u području odabranog studija koje studenti provode u Hrvatskoj i inozemstvu

Vrijedne stipendije - kako bi olakšali financiranje studija, RIT Croatia studentima osigurava vrijedne stipendije i financijske potpore. Prošle godine, više od 80% prijavljenih kandidata ostvarilo je financijsku potporu. Studentima se nudi prilika za osvajanje stipendija iz raznih područja: poduzetništvo, umjetnost, društvena angažiranost, izvannastavna postignuća...

VAŽNO!!

  • Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2023. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijske potpore na temelju potreba. 
  • Odlikaši automatski ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od čak 4000 eura

Prijavi se na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVU.

Za više informacija molimo kontaktirajte: admissions@croatia.rit.edu;  tel (ZG): + 385 (0) 1 643 9100, tel (DBK): + 385 (0) 20 433 000.

Pročitajte više