Za brutalno ubojstvo Hrvata u Dublinu optužena dvojica tinejdžera

Foto: Facebook

Dvojica tinejdžera iz Clondalkina u Irskoj optužena su za ubojstvo Hrvata Josipa Štroka u zapadnom Dublinu. Štroka i njegovog prijatelja Davida Družinca pretukli su 30. ožujka, a Štrok je od zadobivenih ozljeda preminuo 3. travnja.

Irska policija ovog tjedna uhitila je trojicu osumnjičenih. Jedan je kasnije pušten iz pritvora, a druga dvojica jutros su izašla pred sud u Blanchardstownu, piše Irish Independent. Riječ je o tinejdžerima Anthonyju Delappeu (18) i Conoru Raffertyju (19). Osim za ubojstvo Štroka, optuženi su i za napad.

Podsjetimo, u intervjuu za irsku nacionalnu televiziju Josipov prijatelj David Družinec ispričao je detalje napada kojih se sjeća s obzirom na to da je, kaže, nakon napada izgubio svijest i probudio se u bolnici.

Napad je počeo u lokalnoj trgovini, a onda su ih pratili

Napadači su ih prvo sreli u lokalnoj trgovini. "Ne sjećam se puno stvari, ali znam da je počelo jer su nam počeli govoriti da ne poštujemo njihovu zemlju i da moramo pričati engleski", ispričao je u intervjuu.

Ukrcali su se, prepričao je, na autobus, a napadači su ih pratili automobilom. Kada su izašli iz autobusa, uslijedio je napad.

"Došli su straga, prvo me udarili bejzbol palicom, ili nečim drugim, ne znam čime. Pao sam u nesvijest. Nakon nekoliko minuta uspio sam ustati. Vidio sam što je radio Josipu. Htio sam mu pomoći i dobio sam udarac još četiri puta i bio sam gotov. Zadnje čega se sjećam od tog trenutka je da sam vidio svjetla Hitne pomoći", prisjetio se. 

Inače, Štrok i Družinec prijatelji su iz djetinjstva. U Irsku su se preselili 2019. godine u potrazi za boljim životom.

Pročitajte više