Američki student umro od popijenog alkohola tijekom inicijacije u bratstvo

ČETIRI kalifornijska studenta uhićena su zbog smrti 18-godišnjeg kolege Carsona Starkeyja, koji je umro od trovanja alkoholom, tijekom inicijacije u bratstvo.

Starskey je pronađen mrtav prošlog prosinca, a u krvi je imao između 3,9 i 4,4 promila alkohola, piše Associated Press. Za obred inicijacije u bratstvo Sigma Alpha Epsilon na kalifornijskom državnom Politehničkom fakultetu, morao je ispiti torbu punu alkoholnog pića, navodi tamošnja policija.

Smrt se mogla izbjeći

"Carsonova smrt rezultat je počinjenog kriminalnog djela i koja se u potpunosti mogla izbjeći", kazala je šefica policije Deborah Linden. Za njegovu smrt policija odgovornima smatra 20-godišnjeg Haithema Ibrahima, 22-godišnjeg Zacaryja Ellisa, a oni su i kazneno prijavljeni za napijanje Starkeyja, koje je rezultiralo njegovom smrću.

Osim njih, policija je za ponižavanje, uznemiravanje i zlostavljanje tijekom obreda inicijacije prijavila i 22-godišnjeg Rusella Taylora i 21-godišnjeg Adama Marszala. Sva četvorica dodatno su prijavljeni za nesavjesno ponašanje i dopuštanje maloljetniku da konzumira alkohol.

Samo ga strpali u krevet i otišli spavati

Prema tradiciji spomenutog bratstva, svi inicijanti moraju sudjelovati u "Brown Bag" noći, u kojoj im njihov "Veliki brat" nakupuje alkoholna pića, koja oni moraju u cijelosti ispiti. Starskey je tijekom tog obreda pao u nesvijest, nakon čega su ga ostala "braća" krenula odvesti u bolnicu, no kako je počeo povraćati, jednostavno su ga samo vratili u kući i strpali u krevet.

Drugo jutro, mladić je već bio mrtav, a optužena četvorka ostale je inicijante potjerala iz kuće, prije dolaska policije i hitne pomoći. Ibrahim i Ellis pušteni su uz jamčevinu od 50.000 dolara i mogu dobiti maksimalnu kaznu od tri godine zatvora za počinjeno nedjelo, dok su Taylor i Marszal pušteni uz jamčevinu od 10.000 dolara, a maksimalna kazna zatvora koju oni mogu dobiti, ukoliko ih se osudi, iznosi godinu dana.

B.V.
Foto:

Pročitajte više