Američki veleposlanik radi silovane košarkašice "stisnuo" MUP

AMERIČKI veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank danas se u MUP-u sastao s državnim tajnikom tog ministarstva Ivicom Buconjićem koji ga je izvijestio o svemu što je policija poduzela i poduzima u slučaju nedavnog navodnog silovanja američke košarkašice u Gospiću.

Buconjić je izvijestio Franka da policija provjerava sve kako bi otkrila kako je došlo do propusta, odnosno kako je u policijskom priopćenju objavljen identitet žrtve i podrobno opisan način na koji je izvršeno seksualno nasilje, dok identitet počinitelja nije objavljen.

Policija, doznaje se, provjerava je li bilo još kakvih dodatnih propusta u obradi tog slučaja.

Buconjić je američkom veleposlaniku rekao i da su svi uzorci uzeti s mjesta događaja poslani na analizu u Centar za kriminalistička vještačenja, te mu obećao da će ga, čim policija okonča istragu, o svemu izvijestiti.

Ministrica Škare-Ožbolt izjavila je da je zgrožena načinom na koji se tretira slučaj, istaknuvši da je žrtva zbog ponašanja tijela koja su trebala poduzeti sve da se sankcionira počinitelj, još jednom postala njihovom žrtvom. Ožbolt je kazala da je počinjen niz pogrešaka, od otkrivanja identiteta žrtve, do opisivanja detalja nedjela.

Tek nakon osam dana, koliko je prošlo od spornog događaja u hotelu Ante, županijski državni odvjetnik u Gospiću Pavao Rukavina podnio je istražnom sucu Dušanu Šporčiću zahtjev za pokretanje istrage.

Mraovićev odvjetnik Velimir Došen najprije se čudio što istraga nije zatražena prije, a potom je zaključio kako očito nema dokaza te da se sve može protumačiti kao namještaljka košarkašice jer je htjela prekinuti ugovor s gospićkim klubom.

Usprkos traljavom postupanju policije, dokaza u istrazi neće nedostajati. Navodno je predloženo petero svjedoka koji imaju saznanja da je Mraović košarkašicu napastovao u hotelskoj sobi.

Pročitajte više