Američki Walmart moli kupce da više ne dolaze s pištoljima koji se vide

Foto: 123rf

WALMART je danas objavio da će smanjiti prodaju oružja i municije, javlja CNN.

Poznati američki trgovački lanac priopćio je ovu vijest mjesec dana nakon što je više od 20 ljudi ubijeno u masovnoj pucnjavi u Walmartu u El Pasu u Teksasu. Nakon što se proda roba koja se nalazi u zalihama, prestat će prodavati municiju za pištolje i za neke vrste pušaka.

Objavio je i da više neće trgovati s pištoljima na Aljasci, jedinoj državi u kojoj još uvijek prodaje taj tip oružja, te da će tražiti od kupaca da tijekom boravka u njihovih 4.700 trgovina u SAD-u ne nose na vidljiv način oružje.

Nastavit će prodavati neke vrste pušaka

Walmart će i dalje prodavati puške s dugačkim cijevima i za njih potrebnu municiju te dopuštati kupcima da na skriven način nose oružje, ako za njega imaju dozvolu.

Doug McMillon, izvršni direktor Walmarta, objasnio je svojim zaposlenicima pismenim putem kako je nova odluka donesena zbog pucnjave u El Pasu u Teksasu, kao i zbog nedavnih masovnih pucnjava u Daytonu, Midlandu i Odessi.

"Želimo potaknuti vođe naše države da pojačaju pozadinske provjere i zabrane oružje onima za koje je utvrđeno da predstavljaju neposrednu opasnost", izjavio je danas McMillon.

Pročitajte više