Američko veleposlanstvo Kolindi na napade spustilo sa tri riječi

Screenshot: RTL

GOSTUJUĆI jučer kod Zorana Šprajca u RTL-ovom Direktu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je oštru osudu koju je uputilo američko veleposlanstvo nakon fašističkog skupa u centru Zagreba krajem veljače.

>> Kolinda kod Šprajca: "Moram biti prizemna, nemojmo skidati gaće ni pred kime"

>> OD SKIDANJA GAĆA DO STRASTI NA FEJSU Ovo je pet najluđih stvari koje je jučer izvalila Kolinda

"A zašto to nije učinilo, recimo, i američko veleposlanstvo u Beogradu, kad su Šešelj i njegovi radikali demonstrirali potporu predsjedniku Trumpu. Zašto to nisu napravili u Njemačkoj? Mislim da je to stvar veleposlanstva i toga tko se nalazi na njegovu čelu", komentirala je Kolinda osudu veleposlanstva SAD-a, koju je isto uputilo nakon skupa fašista u centru Zagreba.

"Ne, ne, nemojmo se tako ponašati. Nemojmo skidati gaće ni pred kime", dodala je Kolinda, aludirajući na stav američke ambasade.

Iz američke ambasade za Index su kratko prokomentirali što misle o Kolindinom sinoćnjem istupu.

"Naša izjava vezana uz događaje 26. veljače govori sama za sebe. Nemamo dodatni komentar", odgovorili su na naš upit iz američke ambasade.

Veleposlanstvo se ogradilo od fašista prije Kolinde

Podsjetimo, na fašističkom skupu u Zagrebu održanom 26. veljače, među ostalim, iskazana je podrška Donaldu Trumpu. Odmah u ponedjeljak, prije nego će to napraviti Kolinda, iz američkog veleposlanstva su se ogradili od cijelog događaja.


"Veleposlanstvo Sjedinjenih Država najsnažnije odbacuje neonacistička i proustaška stajališta izražena za vrijeme demonstracija nekolicine ljudi u Zagrebu u nedjelju.

Osuđujemo svaki pokušaj povezivanja Sjedinjenih Država s ovom mrskom ideologijom.

Takva sugestija uvreda je sjećanju na 186,000 američkih vojnika poginulih u Europi u borbi protiv nacističke Njemačke i nekoliko milijuna nedužnih žrtava ubijenih tijekom Drugog svjetskog rata.", stoji u priopćenju poslanom medjima.

Predsjednica se o događaju oglasila 28.2., dan nakon američke ambasade. Cijeli je skup nazvala izoliranim slučajem kojemu "ne bi smjeli davati toliku pozornost".

 

Pročitajte više