Amerikanac optužen za ubojstvo žene i nerođenog djeteta

U SLUČAJU koji mjesecima zaokuplja pozornost američke javnosti, Scott Peterson iz Modestoa u Kaliforniji optužen je u ponedjeljak da je s predumišljem ubio svoju trudnu ženu i još nerođeno dijete.

Okružni tužitelj u okrugu Stanislaus predao je formalnu optužbu protiv Petersona (30), koji će se kasnije pojaviti pred sudom. Optužba kaže da je Peterson s predumišljajem ubio svoju trudnu ženu Laci Peterson (27) i još nerođeno dijete.

Tužitelj James Brazelton je kazao kako će zbog naravi zločina i budući se radi o dvostrukom umorstvu vjerojatno tražiti smrtnu kaznu.

Peterson se već nalazi u zatvoru nakon što je u petak uhićen kako ne bi mogao pobjeći iz Sjedinjenih Država. Uhićen je isti dan kada su vlasti objavile da je DNA test pokazao da su dva tijela koje je voda izbacila na obalu Zaljeva San Francisca bila doista tijela Laci Peterson i njezinog djeteta.

Laci Peterson bila je u osmom mjesecu trudnoće kada je na Badnjak nestala iz Modestoa.

Roditelji optuženog Petersona vjeruju da je on nedužan, a da policiji služi kao "žrtveni jarac" u loše vođenoj istrazi.

Peterson je odvojen od drugih zatvorenika zbog naravi zločina i kazne s kojom se može suočiti, ali i zbog prijetnji drugih zatvorenika.

Nestanak Laci Peterson potaknuo je intenzivnu četveromjesečnu potragu koja je okončana u petak kada je potvrđeno da su na obali Zaljeva nađena tijela nestale žene i njezina djeteta.

Mada poznanici govore o skladnom braku i ljubavi između Scotta i Laci, sumnju je posebno pobudila afera koju je Scott imao s drugom ženom neposredno pred nestanak svoje supruge. Do toga otkrića Scotta Petersona je podržavala i obitelj njegove žene, ali je nakon toga zatražila da surađuje s policijom.


Pročitajte više