Amerikanac se ubio skočivši s 86. kata Empire State Buildinga



PJEŠACI u središtu New Yorka ostali su šokirani sinoć, kad je jedan mladić uspio preskočiti ogradu na promatračkoj platformi na 86. katu Empire State Buildinga i nakon toga počinio samoubojstvo skokom sa zgrade.

Samoubojica je uspio preskočiti više od tri metra visoku ogradu postavljanu na platformu upravo kako bi spriječila ovakve slučajeve, i skočio sa zgrade. Nakon nekoliko sekundi leta, pao je pored ulaza podružnice Bank of America.

Svjedoci su ispričali kako je udarac tijela u pločnik zvučao poput eksplozije. Moglo se čuti kako pucaju kosti, a tenisice koje je mladić imao na sebi razletjele su se po pločniku. Pješaci su ostali šokirani i prestrašeni, a jedan je prolaznik tijelo prekrio kišobranom.

Policija je rekla da vjeruje kako se radi o studentu u ranim dvadesetima, ali nije otkrila identitet muškarca.

Promatračka platforma 102 kata visoke zgrade obično je puna turista, ali jučer je bila relativno prazna, zbog kiše. Policija ne vjeruje da je mladić bio u turističkom posjetu, nego da je otišao na platformu s namjerom da se ubije.

Najmanje 34 osobe počinile su samoubojstvo skokom s Empire State Buildinga otkad je ta zgrada otvorena 1931. godine. Zadnji je samoubojstvo počinio 31-godišnjak, koji je skočio sa 69. kata.

Pročitajte više