Amerikanac vjerovao da mu brat cjepivom truje druge. Ubio njega i još dvije osobe

Foto: Allegany County Detention Center

MUŠKARAC iz SAD-a, optužen za ubojstvo brata, koji je bio ljekarnik, i još dvije osobe, rekao je da vjeruje da njegov brat nanosi štetu drugim ljudima cjepivom protiv covida-19, stoji u sudskim dokumentima.

Jeffrey Burnham (46) uhićen je u petak zbog ubojstva svog brata, njegove žene i još jedne ženske osobe, piše NBC News.

Tijela Briana Robinettea (58) i Kelly Sue Robinette (57) pronađena su u četvrtak u njihovom domu blizu Baltimorea. Rebecca Reynolds (83) pronađena je mrtva prethodne noći u Cumberlandu, a automobil joj je ukraden, priopćila je policija. Reynolds je išla u školu s Burnhamovom majkom.

"Brian nešto zna"

Burnham, koji živi u Cumberlandu, uhićen je u petak u Zapadnoj Virginiji. Optužen je za više točaka ubojstava te se sada nalazi u pritvoru.

U sudskim dokumentima ne piše motiv za ta ubojstva, ali se navodi da je Burnhamova majka rekla policiji da se on namjeravao sukobiti s bratom jer je vjerovao da on truje ljude cjepivom protiv koronavirusa te da je nedavno rekao da "Brian nešto zna".

Njegova majka je kontaktirala policiju jer je Burnham također smatrao da ga progoni FBI.

Nakon ubojstava Burnham je navodno uzeo bratov automobil i svratio u nečiju kuću tražeći benzin. Dok je bio tamo, rekao je osobi koja mu je otvorila vrata da će ga vidjeti na televiziji i da njegov brat "ubija ljude cjepivom protiv covida". Nakon toga je stanar nazvao policiju.

Tijekom uhićenja Burnham je navodno izjavio da je ubio tri osobe.

Pročitajte više