Amerikanci i Pakistanci pet godina ne znaju gdje je Osama bin Laden

PAKISTANSKI general, političar i bivši predsjednik Pervez Musharraf je izjavio da su američke i pakistanske sigurnosno-obavještajne agencije prije pet godina izgubile svaki trag Osame bin Ladena. Musharraf je trenutno na putovanju po SAD-u gdje je održao predavanje na sveučilištu u Južnoj Dakoti. Upravo na tom predavanju je Musharraf rekao da u posljednjih pola desetljeća obavještajne službe SAD-a i Pakistana nemaju baš nikakve informacije o Osami bin Ladenu te lokaciji na kojoj se on nalazi, prenosi USA Today.

Bivši pakistanski premijer je potragu za najtraženijim teroristom današnjice nazvao "neuspjehom američkih i pakistanskih sigurnosno-obavještajnih agencija."

Talibani i al-Qaida glavna prijetnja SAD-u

Istovremeno, američke tajne službe u svojim izjavama naglašavaju da se Osama bin Laden skriva u nestabilnom pojasu uz pakistansko-afganistansku granicu u kojem vladaju tamošnja plemena.

Musharraf, koji je prošle godine odstupio s položaja predsjednika Pakistana nakon devetogodišnjeg vladanja kojega su mnogi nazivali vojnom diktaturom, naglasio je da je talibanima i al-Qaidinim pobunjenicima dozvoljeno ponovno osnaživanje na području Afganistana da bi ponovo destabilizirali regiju, ali i bili glavna prijetnja SAD-u. 

Pročitajte više