Amerikanci najviše vjeruju medicinskim sestrama

KAD JE u pitanju vjerodostojnost na radnom mjestu, neka zanimanja stoje bolje od drugih. I sami ste se sigurno susreli s nepovjerenjem u liječničku etiku ili ljutnjom na trgovca automobilima nakon što se vozilo pokvarilo ubrzo po izlasku iz salona. Zato je agencija Gallup krajem prosinca provela još jednu zanimljivu anketu među Amerikancima o poštenju i etici na radnom mjestu, piše Niall McCarthy za magazin Forbes.

Anketa je i 17. godinu zaredom pokazala da ljudi najviše vjeruju medicinskim sestrama. Općenito medicinska zanimanja uživaju povjerenje javnosti, a čak 84 posto Amerikanaca smatra etičke standarde medicinskih sestara visokima. Odmah ispod njih su liječnici (67 posto) i ljekarnici (66 posto). Unatoč kontroverznoj uporabi vatrenog oružja od policije u posljednje vrijeme, čuvari zakona ne stoje loše u anketi, odnosno uživaju povjerenje 54 posto Amerikanaca. Samo 13 posto ispitanika dalo im je lošu ocjenu.

Na samo dno ljestvice plasirali su se kongresnici. Čak 58 posto anketiranih smatra ih nepoštenima i neetičnima, a samo osam posto Amerikanaca misli obrnuto. Samo malo bolji rejting postigli su trgovci automobilima, navodi Forbes.

Pročitajte više