Veliki uspjeh osječkog startupa: Amerikanci preuzeli Farmeron - aplikaciju za vođenje farmi

Foto: Facabook, Farmeron

AMERIČKA kompanija Virtus Nutrition koja se bavi dodacima prehrani za mliječne krave preuzela je osječki startup Farmeron.

Farmeron je aplikacija za vođenje farmi stoke i danas je koriste neke od najvećih farmi u SAD-u.

Matija Kopić, osnivač Farmerona odlučio je napraviti aplikaciju kada je vidio koliko je njegovom ocu teško pratiti koliko mlijeka proizvode njegove krave.

Farmeron je osnovan 2010. godine, a prvu investiciju od 1,4 milijuna dolara dobili su 2012. godine te su tim novcem pokrenuli razvojni ured u Osijeku i krenuli u širenje na tržište SAD-a.

Prema procjenama analitičke kuće MarketsandMarkets, tržište softvera za vođenje farmi porast će s 1,14 milijardi dolara u 2015. godini, na više od 4 milijarde dolara do 2022. godine, što je velika prilika za rast Farmerona, koji već sada koriste velike farme.

Koliko su Amerikanci platili Farmeron nije otkriveno, ali osnivač Matija Kopić i dalje ostaje na čelu kompanije.

Virtus Nutrition je dio veće grupacije poljoprivrednih kompanija u vlasništvu američkog biznismena Matta Swansona.

"Oduševljeni smo što se pridružujemo Virtusu i što ćemo moći koristiti njihovo bogato iskustvo i poznavanje tržišta. Naše tvrtke imaju zajedničku viziju stavljanja tehnologije i podataka u središte nove paradigme upravljanja farmama", rekao je Kopić i dodao "Naš je cilj da znamo sve o svakoj životinji na farmi".

Pročitajte više