Amerikanci se najviše dive predsjedniku Bushu i Hillary Clinton

PREDSJEDNIK George W. Bush je muškarac kojem se Amerikanci najviše dive, dok je među ženama na prvom mjestu bivša prva dama Hillary Clinton, objavljeno je u utorak.

U godišnjem istraživanju javnoga mišljenja CNN/USA Today/Gallupa Busha je kao muškarca kojem se najviše dive odabralo 29 posto ispitanih.

Daleko ispod njega Amerikanci poštuju državnog tajnika Colina Powella i Papu Ivana Pavla II koji su dobili 4 posto glasova, a bivši predsjednik Bill Clinton je odabran od 3 posto anketiranih.

Hillary Clinton, demokratsku senatoricu iz New Yorka sa prosperitetnom političkom budućnošću, odabralo je 16 posto Amerikanaca. Iza nje je televizijska voditeljica Oprah Winfrey sa 7 posto glasova, sadašnja prva dama Laura Bush je treća sa 6 posto, a savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice četvrta s 4 posto glasova.

Aktualni predsjednici često su na vrhu popisa muškaraca kojima se Amerikanci najviše dive, dok to prva dama nije uvijek među ženama.

U istraživanju ispitanici nisu trebali birati između ponuđenih osoba nego su mogli navesti bilo koju koja im padne na pamet.

Hillary Clinton je bila na prvom mjestu šest godina tijekom osmogodišnjeg mandata njezinog supruga. Iako više nije prva dama Amerike, Clinton već drugu godinu za redom, sada uglavnom svojim zaslugama, osvaja divljenje sugrađana.

Istraživanje provedeno između 5. i 7. prosinca na 1.004 odrasla Amerikanca ima moguću pogrešku u uzorku od +/- 3 posto.

Pročitajte više