Amerikancima Dubrovnik 4. glavna destinacija

PREMA rezultatima istraživanja uglednog časopisa Forbes, od 20 destinacija koje su Amerikancima najdraže na svijetu Dubrovnik i hotel Grand Villa Argentina na četvrtom su mjestu. 

Rezultati pokazuju da privlačnost Dubrovnika leži u dobroj usluzi i prihvatljivim cijenama. Dalmatinska obala je posebno interesantna ulagačima i kupcima nekretnina, prenosi Jutarnji list pisanje uglednog svjetskog časopisa koji je proveo istraživanje među američkim turistima.

Osim Dubrovnika, top-destinacije su Venecija, Maroko, Tunis i Turska.

"Tko treba Francusku? Hrvatsko sunce je toplo, more azurno, brda obrasla ružmarinom, a nekretnine jeftine“ ­– oduševljena je novinarka Josuha Levine. Piše kako bi bilo pretjerano tvrditi da je Dalmacija tek sada otkrivena, jer su je "otkrili Grci 400 godina prije Krista, učinivši njenih 1100 otoka kolonijama".

Posebnu pažnju posvećuje Dubrovniku spomenivši njegovo uništavanje tijekom Domovinskog rata, ali i uspješnu obnovu nakon deset godina.

Iako je upoznata sa činjenicom da su cijene nekretninana na dubrovačkom području porasle od 20 do 30 posto u godinu dana, Levine smatra da su ipak niske jer se, primjerice, kamena kuća na otoku može kupiti za 70 do 150 tisuća dolara.

Forbes upozorava da za kupnju nekretnine treba imati sreće. Poznato im je kako osim dozvole Ministarstva vanjskih poslova treba riješiti i imovinsko pravne odbnose, a što je vrlo teško jer treba pronaći desetke vlasnika.

Pročitajte više