Amerikanka bi zbog ostavljanja kćeri u automobilu mogla dobiti godinu zatvora

AMERIKANKA Treffly Coyne izašla je iz automobila na samo par minuta i bila je udaljena pet metara, no to je bilo dovoljno da završi na sudu kad je policajac primijetio njenu 2-godišnju kćer u automobilu.

Coyne je vodila dvije starije kćeri da u Vojsku spasa doniraju 8,29 dolara ušteđevine, a samo par minuta nakon toga bila je uhićena i centru pozornosti socijalne službe, javlja AP.

Sutra će se ova 36-godišnja majka iz predgrađa Chicaga pojaviti na sudu zbog ugrožavanja djeteta i ometanja policajca pri radu. Ako je proglase krivom mogla bi dobiti godinu dana zatvora i 2,5 tisuće dolara kazne, iako socijalna služba nije pronašla nikakve dokaze za zlostavljanje ili zanemarivanje djece.

Coyne je objasnila kako je dijete ostavila u automobili jer je spavalo. Upalila je signalna svjetla, zaključala automobil i pošla otpratiti ostale kćeri do vrata Vojske spasa. Coyne nije ulazila u zgradu već ih je usput fotografirala za uspomenu i krenula prema autu kad je je dočekao policajac.

Budući da nije bila nimalo ljubazna prema policajcu, vikala je i ometala ga je pri radu, sudi joj se i zbog toga.

Sada se na internetu vrše rasprave o tome da li je policajac prekoračio svoj ovlasti ili je Coyne izravno ugrozila svoje dijete.

J.M.

Pročitajte više