Amerikanka i Talijan krivi za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher

AMERIČKA studentica Amanda Knox i njezin talijanski dečko Raffaele Sollecito proglašeni su krivima za ubojstvo ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher. Sud u Perugiji je Knox osudio na 26, a Sollecita na 25 godina zatvora.

Oboje su osuđeni po svim točkama optužnice, uključujući i krađu, te obitelji ubijene moraju isplatiti 5 milijuna eura. Knox još mora platiti i 40 tisuća eura muškarcu kojega je lažno optužila za ubojstvo. Amanda Knox i Raffaele Sollecito su britansku studenticu zaklali u vili u talijanskom gradu Perugia 2007. godine, piše CNN.

Za njeno ubojstvo već je nepravomoćno osuđen Rudy Guedé , a sada su na redu bili Knox i Talijan Sollecito, koji su u to vrijeme bili u vezi. Amanda Knox stanovala je za vrijeme ubojstva u sobi do ubijene. Na zadnjem obraćanju sudu, prije donošenja presude, poručila je da se boji kako će biti osuđena za nešto što nije učinila.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je do ubojstva došlo nakon što su trojica optuženih i ubijena u nadrogiranom stanju imali seks učetvero te da je na kraju Guede, koji je već osuđen, silovao Britanku dok ju je Guedde držao te da su je poslije svi troje ubili kako bi sakrili zločin. Obrana Knox - Sollecitto temeljila se na tvrdnji da su oni bili na drugom mjestu te da nisu imali nikakve veze sa cijelim slučajem.

Pročitajte više