Amerikanka uhićena jer je liječila napuštene pse i mačke za vrijeme uragana

Screenshot (ilustracija): Ruptly

AMERIKANKA koja je sklonila više od dvadeset pasa i mačaka tijekom poplava uslijed uragana Florence, uhićena je i optužena zbog prakticiranja veterinarske medicine bez dozvole. 

Tammie Hedges, osnivačica azila za životinje Crazy's Claws N Paws u mjestu Bladenboro, Sjeverna Karolina, uhićena je u petak, a 27 pasa i mačaka odvedeno je, javlja CBS News. 

Sklonila je životinje na suho i dala im antibiotike

Hedges je u razgovoru za lokalne novine rekla da je htjela spasiti životinje od oluje. "Pokušavali smo pomoći napuštenim životinjama. Nekoliko nas organiziralo se da učinimo nešto da pomognemo tim životinjama. Tada sam im otvorila svoju zgradu kako bi imali sigurno i suho mjesto gdje će biti dok njihovi vlasnici ne dođu po njih", objasnila je. 

Ova prijateljica životinja kaže da je bolesnim životinjama dala antibiotik amoksicilin, kao i antibiotsku mast te sredstvo za bolove tramadol, zbog čega je na kraju prijavljena. 

Frank Sauls, upravitelj veterinarske službe okruga Wayne, rekao je za iste novine da "ne bismo uzeli (životinje) da nismo mislili da se radi nešto pogrešno".

Okrug Wayne je u priopćenju rekao da je služba za kontrolu životinja "bila ozbiljno zabrinuta zbog veterinarske prakse bez dozvole i prisutnosti kontroliranih supstanci". 

 

Pročitajte više