Amsterdamska koalicija ostaje bez jedne stranke?

Foto: Filip Kos/PIXSELL

NAKON izbora buja nezadovoljstvo u više stranaka, a ponajprije HDZ-u u kojem su, kako se čini, najviše razočarani rezultatima.

No mira nema ni u Amsterdamskoj koaliciji koja je osvojila jedno mjesto u EU parlamentu čime su u izbornoj noći, barem su takav dojam nastojali ostaviti, bili zadovoljni. 

Problemi su nastali jer se, kako javlja Dnevnik Nove TV,  Hrvatska stranka umirovljenika nudi SDP-u.

Anka Mrak Taritaš, šefica Amsterdamske koalicije isti sastav vidi zajedno i dalje: ''S idejom da zajedno podržimo zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima. I da jednako tako vezano uz parlamentarne izbore probamo izaći zajedno."

Sedmorka bi mogla postati šestorka

Ipak, sedmorka bi mogla postati šestorka.

''U politici nema ničeg uklesanog u kamen. U politici nema braka na neodređeno vrijeme. Svaki izbori su ponovno preispitivanje i svaki izbori traže ponovno partnerske odnose'', kaže Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Silvano Hrelja i Davor Bernardić imaju potpisan sporazum za Dobro društvo. Hrelja mu je čestitao na izbornom rezultatu. I ponudio se za nove pregovore.

''Naša komunikacija nikad nije bila upitna. Naravno da sam zainteresiran za razgovor s gospodinom Bernardićem'', kazao je Hrelja.

''Mene vam u životu ne treba čuditi ništa. Bio je jasan put kojim idemo, ono što je bilo jasno uz europske izbore ostvarili smo'', rekla je Mrak Taritaš za Dnevnik Nove TV. 

 

Pročitajte više